13 d’octubre del 2010

Tot il·lustrant el Veus


En David Sarrà ha estat el jove pratenc que ha assumit el repte d'il·lustrar el projecte Veus. Va estudiar art i Disseny a l'Escola Massana i ara fa un mòdul a l'Escola Serra i Abella, a l'Hospitalet. Col·labora en diversos projectes: amb l'Associació de Comerciants de Ferran Puig, les il·lustracions de llibres infantils... Actualment prepara, amb Sílvia Martos, una exposició al bar Deeses que s'inaugurarà el proper 31 d'octubre i que, sota el títol de Phantasmagòria, recull un seguit d'il·lustracions sobre monstres del cinema i altres figures de l'imaginari de la ciència ficció i la fantasia, un estil en què diu trobar-se molt còmode.


Mentre compartim un cafè ens explica una mica com va funcionar el procés d'il·lustració del llibre-cd del projecte Veus i, en primer terme, destaca la total independència de creació amb què va comptar alhora de treballar, sempre amb els límits de quadrar les il·lustracions amb la línia gràfica que havia dissenyat el Roman.

El repte era aconseguir que les il·lustracions mostressin l'origen de totes les cançons i el perquè les cantem, una tasca que també li ha suposat un aprenentatge i ens explica com la lluna la pruna parla d'un eclipsi lunar, un significat molt desconegut per totes les generacions que han cantat i compartit aquesta cançó.

El David va dedicar un intensíssim mes de treball des que va rebre les lletres de les cançons fins a lliurar la feina per acabar la maquetació, el ritme de treball va ser molt intens però acostuma a ser habitual en aquest tipus de feina. Malgrat tot, està content amb el resultat un cop li ensenyem el llibre i, sobretot, es mostra content d'haver participat d'un projecte d'aquest tipus.













Il·lustració de David Sarrà per la cançó, La cucaracha

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada